v 32, 33 & 34

V 32
I magen:

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

Vikt: 1.8-2 kg
Längd: 42 cm
Längden mäts från huvud till fot.

Mamman:
Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du k2ontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande. Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.

_____________________________________________________________________

V 33
I magen:
Barnet kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

Vikt: 2-2.2 kg  
Längd: 43 cm
Längden mäts från huvud till fot.

Mamman:
Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

_______________________________________________________________________

V 34
I magen:
Fosterfettet på barnets hud blir tjockare och lanugohåren är nästan helt borta. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Vikt: 2.3-2.4 kg
Längd:  44 cm
Längden mäts från huvud till fot.

Mamman:
Att känna sig utmattat är helt normalt. Svårigheter att sova, värk, viktuppgång och oro inför förlossning kan vara bidragande orsaker. Vila så ofta du kan. Livmodern tränar sig inför förlossningen och det kan du känna av som förvärkar - en del känner du inte alls, en del är svaga och andra kraftiga. Om du lägger handen på magen kan du känna att den drar ihop sig och blir spänd. Flytningarna blir allt rikligare.

___________________________________________________________________________

Låg visst efter lite, ups!
Nu ska jag damsuga lite & göra fint här hemma.

Andreas min skatt ♥


länge sen.

.. Ja nu är det otroligt länge sedan jag skrev här.
men som ni vet har vi precis flyttat till finspång, har bott i lägenhet i en vecka nu.
så jag har haft fullt upp med en massa pluggande, lägenheten & andreas.
nu är han iväg och jobbar och jag har bara en skoldag den här veckan, vilken känns skit trist för då vet jag att jag måste sitta hemma och plugga som bara den.

vi trivs iallafall hur bra som helst här hemma, det är så mysigt & nu går vi bara och väntar på bebis. det mesta är inhandlat till våran plutt dock några småsaker kvar, och jag längtar något sjukt mycket! var även hos barnmorskan idag och allt såg ut som det skulle vilket var skönt.
Och pluttens hjärta slog så fint & han/hon har även lagt sig till rätta. underbart!
Efter det åkte jag hem och diskade och myste med andreas sedan kom mamma och hämtade upp mig och så åkte vi in till stan och handlade en massa till plutt och jag fick även med mig två par skor och lite andra små saker hem.

ikväll blir det idol med elin och förmodligen micka. :)
på tal om micka så har jag spenderat i stort sätt hela helgen med henne, vilket har varit hur roligt som helst. Det är så otroligt skönt att bo här i Finspång igen (trodde aldrig jag skulle säga det), att kunna träffa alla mina vänner när jag vill och inte bara en del dagar en del helger.
- Som i lördags var  Micka, Marie och Cecilia här på en och samma gång. Härligt, jag har saknat dem alla, jag har saknat alla min vänner.

En sak till bara
Jag har världens underbaraste pojkvän och han kommer att bli världens bästa pappa till våran plutt.
Jag älskar dig Andreas Östrand

världens bästa pojkvän

jag vet inte vad det är han gör som är så speciellt, men han får mig att vara den lyckligaste på hela jorden.
vi pratade nyss i telefon och jag saknar honom så det gör ont i mig.
längtar tills på lördag när jag får krypa ner i våran nya säng, i våran nya lägenhet tillsammans med honom.
och jag längtar tills på söndag då jag får vakna upp med honom.
men mest av allt längtar jag efter att få pussa på honom när han håller i vårat underbara barn. ♥


En jävla massa prov.

Ja så kan man sammanfatta min vecka, hade prov igår, idag & imorgon väntar det tredje.
Och det är inga lätta prov dem två sista, fy fan.
Plus att jag har hundra andra saker som ska vara klart tills i morgon och på måndag och i helgen hinner jag inte plugga någonting eftersom jag flyttar ifrån åtvidaberg till finsång, till min och babes nya lägenhet!
ska bli så jävla skönt & så jävla underbart att få ordining på allt och sedan bara gå och vänta och fixa det sista till bebben. :)

nu sitter jag och dricker cola & äter en chokladboll, fast jag egentligen borde plugga & gå ner och hänga upp den sista tvätten. haha!

en sak till - Andreas älskling - du gör mitt liv underbart & jag älskar dig

Längtan

.. nu är längtan efter våran bebis enorm ♥
det är det enda jag tänkt på nu i 2 dagar, hur mycket jag längtar efter min plutt.
det gör nästan ont i mig när jag tänker på dig, känns som en stor saknad efter något.
jag kan knappt vänta längre, att få hålla dig & bara ligga och titta på dig i timmar ska bli underbart.
att se din pappa varje dag och bo med honom är underbart, han är underbar!
han klappar på magen & pratar med dig så fort han får chansen och att se lyckan i hans ögon när du sparkar och rör på dig är underbart, helt obeskrivligt.
låt tiden gå fort nu så jag får se er två tillsammans, ni två som gör hela mitt liv.
Jag älskar er så otroligt mycket, så mycket mer än ord kan beskriva!

v30 & 31

v 30
I magen:

Barnet producerar mer kroppsfett som gör att det verkar mindre rynkigt nu. Barnet förbereder sig också på andningen utanför mammans mage genom att härma andningsrörelser. Rörelserna är rytmiska och kan till och med göra att bebisen börjar hicka.
Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer.

Vikt: 1.5 - 1.6 kg
Längd: 38 cm
Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:
Att du ha en god hållning är viktigt för att minska belastningsskadorna på din rygg. Förstoppning är också ett vanligt problem. Det kan bero på att du motionerar mindre och att hormonet progesteron hämmar tarmrörelserna. Om du tar järntillskott så bidrar det också till trög mage. Motionera regelbundet, drick mycket vatten och ät fiberrik mat. Passa också på att börja ladda kolhydrater inför förlossningen.

_______________________________________

v31
I magen:

Barnet sväljer en del fostervatten och det urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisen inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnet inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.
Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

Vikt: 1.7 - 1.8 kg
Längd: 39 - 40 cm
Längden mäts från huvud till fot.

Mamma:
Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnet tar allt större utrymme i din mage. Det är också vanligt att kvinnor får halsbränna. Det kan hjälpa att vara upprätt en stund efter måltiderna. Många tycker också att det hjälper att äta mindre portioner fast oftare. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.




Vi längtar efter dig sötnos!


sjukt trött

Oj, ett stavfel - hur ska jag kunna uppfostra ett barn?
hahahah, skämtar du med mig?
jag skulle kunna ha 100 stavfel och fortfarande kunna bli världens bästa mamma.

Tror inte mitt slarv på tangenterna gör min uppfostran sämre.
Men tack för den otroligt trevliga kommentaren, anonym.

I helgen åker vi bort, eller vi åker idag och kommer hem i morgon igen.
Ska bli skönt att komma iväg, ni får ha det så bra.

Jag älskar dig AddePadde


hemma igen

ja, som ni en del av kanske vet så hamnade jag på sjukhus mellan fredag och tisdag.
jag hade fått en urinvägsinfektion som gått upp till högra njuren, kortfattat.
så jag LÅG på förlossningen i 4 nätter, så nu är det inte helt nytt när jag om några veckor ska dit igen. :)
ts, men varför jag log på förlossingen var för att dem ville ha koll på bebben hela tiden.
Och sen måste jag säga tack till mamma, pappa, mathilda, maja, mormor, tess, micke & tuva som kom och hälsade på mig när jag var där, vet inte vad jag gjort annars. De var så sjukt tråkigt, så jag vet inte vad.

men mest tack till min älskade pojkvän som sov med mig 2 nätter, och var hos mig varje dag!
jag älskar dig andreas, du är min lycka.

.. nu mår jag toppen igen, precis som bebis har gjort hela tiden!

idag ska jag och babe till ikea & köpa en barnsäng och alla tillbehör & en sängram till oss.
sen ska jag hem och sova, är så himla trött.
ha det bra, vi hörs.

Torsdag

Usch skolan idag var hemsk, har så himla ont i ryggen så jag vet fan inte vart jag ska ta vägen.
så det var sjukt jobbigt att sitta i skolan med denna jävla ryggvärk.
men nu känns det lite bättre, kan det var alvedonen eller colan kanske? haha.
ska plugga lite nu, sen laga mat. får se när jag skriver igen, ska hem till finspång i helgen och bara mysa med min babe hela helgen, ska inte släppa honom någon gång. usch jag saknar honom verkligen!
jag längtar så sjukt mycket tills i morgon klockan 22.15 så jag får pussa på honom igen, min sötnos.

men plugga var det ja, ha det bra!


Linköping

Nu är jag hemma från skolan & linköping, :)
Slutade skolan redan vid tio i tolv, vilket var hur skönt som helst. Så då åkte jag, sarah & ida in till linköping för lite shopping och bankärenden. för mig bev det dock inte alls mycket shopping, skulle egentligen inte shoppat någonting utan bara fixat en bankdosa från banken men det blev ändå:

♥ nagelborttagningsmedel & tussar haha
♥ ett par leggings & en top från bikbok, 99 kr/st vilket var sjukt billigt.
och en hårfärg

och nu måste jag skölja ur färgen, bild kommer senare eller i morgon.
ha det bra.

Andreas - jag älskar dig & längtar sjukt mycket efter dig.
ska pussa ihjäl dig på fredag! ♥


Musik

.. är det någon av er som vet en bra sida på internet där man kan ladda hem musik, gratis?

Jag saknar min Andreas


RSS 2.0