..

snabb uppdatering, var på jobbet mellan 9 och halv 11 i morse och körde all disk sen igår kväll, eftersom att diskmaskinen är trasig, ska försöka sova nån timme nu & sen plugga innan jag går upp igen, ska jobba kväll med Lena idag igen :) gick super bra igår, trots allt folk!

Både jag & plutten mår bra, och jag är lyckligast i världen.
Jag älskar dig Andreas Östrand..


Länge sen

Gud jag har blivit ännu sämre på att uppdatera. SKÄRPING
Men jag jobbar & styr, och nu dem dagarna jag har vart ledig åkte jag och adde iväg till Harge där våra familjer var och campade, och vi hade det så bra att vi stannade två nätter istället för en. Kunde har stannat längre, men jobbet som sagt.
Addes bror med familj kom även upp & bodde i stuga, vilket fick oss att bli suga på att åka till öland nästa sommar och bo i stuga. Eller jag och tess blev sugna på det, haha.

Sen har vi varit och kollat på en lägenhet här i Finspång, och idag skrev vi kontraktet på den. :)
Känns så otroligt skönt att veta att vi har något här också från och med September, men vi ska lägga nytt golv & tapetsera lite. Vad har mer hänt? Min adde har fyllt år, 22 år är sötnosen nu. Min kära syster & svärmor har också fyllt år.

Jag var i Norrköping igår och shoppade, för lite för mycket pengar. men jag är sjukt nöjd med mina fynd!
Blev även bebiskläder & två t-shirts till adde.

Nu ska jag försöka plugga lite, sen vänta på att adde kommer hem från jobbet så att vi kan äta grillad kyckling & potatissallad. yummi



Mamma längtar efter dig!
Och idag har jag varit din pappas sofie i 11 månader.

v 25

I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.

Vikt: 800 gram
Längd: 28 cm

Längden mäts från huvud till stjärt

Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.


v 24

I magen:

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.  

Vikt: 700 gran
Längd: 27 cm

Längden mät från huvud till stjärt

Mamma:
Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.


Tropikariet

Fick reda på iförrgår att jag och addeskulle göra något idag, dock sa han aldrig vad det var.
Men igår fick jag reda på att vi skulle åka till kolmården & jag vart överlycklig, eftersom jag inte har vart där sen jag var liten.
Och så skulle jag få välja vad jag ville göra när vi kom dit, men eftersom vädret var skit struntade vi i djurparken & var på tropikariet istället.  :)
Dem flesta djuren är egentligen ganska vidriga där inne, men aporna är ju grymt söta!
Och jag gillar dem vidriga djuren sålänge man inte kan röra dem.  Just det och innan jag dör vill jag verkligen dyka ner hos hajarna! Efter det köpte vi mat & satt jättetrångt på en bänk under ett parasoll med hål i ute i spöregnet vilket var hur mysigt som helst. Nästa gång blir det förmodligen safariparken.

Igår var jag, adde och coffa på o'learys och käkade, drack öl gjorde dem & jag jossans underbara alkoholfria drinkar och så bowlade vi också! Sen promenerade vi hem därifrån enda till viggestorp. Träffade erica på vägen och jag har saknat henne otroligt mycket och hon stod mest och klappade på min mage, haha.

Nu precis har vi kollar på Liverpool som spelade en träningsmatch & förlorade.
Och nu ska jag äta pasta & kolla på skräckfilm med adde sötnos.

Just det, nu ser man även utan på magen när sötnosen sparkar & buffar. underbart


Han satt tyvärr på bänken och dela macka med Riera ;)
Han blev även nyss pappa till en liten dotter, som han borde vara hemma hos. haha

v 23

I magen:

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

Vikt: 600 gram
Längd: 26 cm

Längden mäts från huvud till stjärt

Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.

_______________

Kom precis hem från jobbet, men ska tillbaka om två timmar igen vilket känns sjukt segt.
Annars är allt toppen, både med mig & bebis.
Känner att bloggen kommer lite i andra hand just nu, men tiden går till annat.
Ha det bra.


v 22

I magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.

Vikt: 510 gram
Längd: 25 cm
från huvud till stjärt

Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.
 

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.

_____________

Och vi mår hur bra som helst, alla tre.
Och det känns så otroligt bra just nu allting & jag längatr ihjäl mig efter våran snutt.
Jag älskar dig Andreas


Godnatt

har jobbat kväll ikväll, vi hade ett band idag på jobbet som spelade. inte riktigt min musiksmak, men det dög & gästerna verkade uppskatta det så.
och adde jobbar natt så nu har jag sjukt tråkigt, ska lägga mig i sängen strax & kolla på tv.
var i stan idag och käka (mest för att få dem blå glasen haha) och handlade dem första bebiskläderna & saker till adde fast det egentligen var jag som skulle shoppa, haha.

Och bebiskläderna var underbara, så sjukt små & mysiga.
längtar bara ännu mer nu, helt otroligt att våran bebis snart har på sig dem! underbart

Sjukt trött

Är otroligt trött just nu, väntar på att adde älskling ska hämta mig efter han slutat jobbat vilket blir runt tjugo över elva halv tolv. suck, har jobbat idag 11-17 var lite fart på't ett tag där på förmiddagen annars var det ganska lugnt & i morgon jobbar jag dubbla pass, först 11-14 sen 18-22 vilket förmodligen blir 18-23, haha!
Borde har sovit nu på eftermiddagen så jag orkar upp imorgon, men träffade cecilia en sväng ist vilket var myyycket bättre & roligare.

Två otroligt snygg webbcam bild får ni idag!
Sjukt sliten & ofräsh




Tjockismagen










Sådär, här har ni min mage! haha, min tjockismage! :)
Tycker inte den är så speciellt stor om jag tittar på andras magar som är i samma vecka, men för mig är den stor, sjukt stor. Och större ska den bli, både magen och våran bebis.
Idag gick jag in i vecka 22, så nu har jag gått 21 hela veckor. underbart
Och den sparkar och rör sig nästan hela tiden, speciellt på kvällarna när  jag vill sova & den sparkar alltid för adde när han ska somna, ts. så han får alltid känna en eller flera sparkar som godnatt, typ! :)
helt underbart, <3

Har jobbat idag & ska jobba tills på lördag dock inga långa pass.
Och det går otroligt bra att jobba, den enda gången jag känt av att jag verkligen borde sluta jobba för dagen var kaoshelgen aldrig någon annan gång.
Och snart har hela sommaren gått, usch bara en månad kvar - sen ett år till i skolan!

Nej men nu ska jag fylla upp ett bad och tända ljus & vänta på att adde kommer hem från jobbet.
Otroligt romantisk är jag, ellerhur? ;) hahaha.

v 21

I magen:

Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

Vikt: 420 gram
Längd: 24 cm

Längden mäts från huvudet till stjärten (CRL).



Mamma:

För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

____________________


Länge sen jag uppdatera nu, förlåt.
Och jag vet att ni vill se bilder på magen & det ska ni få se.
Både från v 16 & 21 som jag är i nu, men idag hittade jag min kamera men ingen sladd så måste bara hitta den sen kommer bilderna! :)  Har inte gjort alls mycket dem här dagarna jag inte bloggat, bara slappat & jobbat.
Jag och Adde var i älgsjön häromdagen och badade och solade, och jag bara älskar det stället! UNDERBART!
Ska jobba ikväll, jobbade även igår. Så nu ska jag käka lite lunch och vänta på att Adde ska komma hem från jobbet.

Ha det bra.

RSS 2.0